LKAB tar sikte på datadrivet underhåll i världsklass med sin partner Trivalo

”En stor del av LKAB:s utveckling ligger inom digitaliseringen. Som ett naturligt led, har vi inom LKAB beslutat att utveckla vårt underhåll mot ett datadrivet underhåll i världsklass. 

Genom att göra detta kommer vi att kunna bli betydligt mer förutsägande i vår verksamhet, kunna styra våra underhållsmetoder utifrån kritikalitetsklassning och våra maskiners tillstånd. Det gör att vi kan styra vårt underhåll utifrån underhållets ekonomiska betydelse. 

Samtidigt kan vi flytta vårt beslutsfattande från att vara personberoende till att bli faktabaserad och datadriven. Starten på detta arbetet har vi tillsammans med Trivalo genomfört en nulägesanalys av vår underhållsdata, för att se hur mogen vår organisation är inom områdena människa, process och IT.

Det gav oss nya insikter och bekräftade också våra egna tankar. Utifrån analysen har vi fått många bra och detaljerade rekommendationer som stakar ut förändringsresan framåt.

Valet av Trivalo som partner föll sig naturligt efter att vi träffats. Vi fastnade direkt för Trivalos koncept som fokuserar på balansen mellan människa, process och IT. Det arbete som utförts under hösten och vintern är vi otroligt nöjda med. Trivalo byggde snabbt ett förtroende med deras kombinerade expertis inom underhållsverksamhet, analys och processkunskap”, säger Maria Ryytty Sektionschef – Teknik och Processutveckling / Strategiskt Underhåll (TPU), Senior Manager – Engineering and Process Development / Strategic Maintenance

”Vi är väldigt stolta över att LKAB valde oss som partner för att utveckla sin underhållsverksamhet till ett datadrivet underhåll i världsklass. Vi kan konstatera att det finns en stor potential för LKAB, precis som i andra anläggningsintensiva industrier.Vi hade även förmånen att träffa många kunniga och engagerade medarbetare som kommer att se till att denna förändringen sker. Vi ser verkligen fram emot ett spännade 2021 tillsammans med LKAB”, säger Mats Eliasson, Trivalo

Om LKAB: 

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om Trivalo: 

På Trivalo har vi utvecklat ett beprövat angreppssätt för att hjälpa våra kunder att nå ett datadrivet underhåll i världsklass.

Ett datadrivet underhåll i världsklass är att aktivt låta underhållsbesluten på både operativ och strategisk nivå grundas på insamlad och analyserad data.

Balansen mellan människa, process och IT är en förutsättning för att få ut den fulla effekten av datadrivet underhåll.

Nyheter

TRIVALO

Göteborg

Adress

Kyrkogatan 24, 411 15 Göteborg

Telefon

+46 – 704 41 96 18

TRIVALO

Malmö

Adress

Gråbrödersgatan 6, 211 21 Malmö

Telefon

+46 – 704 41 96 18

TRIVALO

Stockholm

Adress

Odengatan 106, 113 22 Stockholm

Telefon

+46 – 704 41 96 18

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Välkommen till vårt nyhetsbrev