I september 2018 skrev Öresundsbron och Trivalo ett ramavtal på 3år med möjligheten att förlängning på ytterligare 3 år.
Ramavtalet omfattar strategisk underhållsutveckling samt applikationsförvaltning- och vidareutveckling av IBM Maximo, Qlikview och andra systemstöd.

Under dessa snart 3 åren har ett fantastiskt värdeskapande samarbete utformats och Öresundsbron har t.ex. kunnat lämna över helhetsansvaret för systemförvaltningen. Ett gemensamt fokus har varit att skapa förutsättningar och påbörja resan mot ett Datadrivet underhåll i världsklass.

Trivalo har fullt ansvar för att driva Öresundsbrons strategiska underhållsutveckling tillsammans med teknikansvariga och huvudentreprenörerna. Ett starkt fokus har under hela arbetet varit att ha en balans mellan människa, process och IT för att det ska bli en så effektiv utveckling och så bra resultat som möjligt.

Glädjande för båda parter är att vi kommit överens om att nyttja optionen om 3 års förlängning. Strategin och roadmap:en för kommande 3 år är tydlig och det ska bli oerhört kul och intressant att vara med ytterligare 3 år på Öresundsbrons fantastiska utveckling.

”Vi är fantastiskt nöjda med vårt partnerskap så här långt. Vi har fått den utveckling som vi verkligen behövde och samarbetet tillsammans med Trivalo har hitintills överträffat förväntningarna med råge. Mixen av deras kompetens och deras förmåga att leverera en hög kvalitet gör dem till den perfekta partnern för oss och vår resa mot ett datadrivet underhåll i världsklass.” säger Bengt Hergart Anläggningsdirektör och Niclas Malmström Chef Teknisk drift på Öresundsbron.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Välkommen till vårt nyhetsbrev