Vi ser ett fortsatt ökande intresse från såväl befintliga som nya kunder att jobba med oss under 2021, vilket vi är ödmjukt stolta och tacksamma för.

Därför är det väldigt glädjande att vi stärker teamet med ytterligare en mycket erfaren expert inom strategisk underhållsutveckling mot ett Datadrivet Underhåll.
Det är med glädje vi kan berätta att Henrik Olofsson ansluter till Trivalo i augusti.

Henrik har jobbat med underhåll i många olika ledande roller under drygt 30 år. Han har bakgrund i flera ledande befattningar inom underhåll som Underhållschef, Fabrikschef och Teknisk chef inom industrin.

Han kommer senast från rollen som Underhållschef på BillerudKorsnäs Frövi. Henrik har mångårig erfarenhet och expertis från både operativa och strategiska roller inom Underhåll med fokus på förändring och utveckling vilket är en stor styrka som vi är säkra på kommer att stärka Trivalos erbjudande och våra kunders värde.

Henrik utgår från Hammarö och kommer att tillhöra vårt Stockholmskontor men jobba med våra kunder över hela Sverige.

Varmt välkommen Henrik!

Vi passade på att intervjua Henrik inför hans start på Trivalo.

Vem är Henrik?

Jag är en levnadsglad tre barns pappa från Hammarö på 52 år som har ägnat i stort sett hela mitt yrkesliv åt underhålls frågor. Mina fritidsintressen är främst skidåkning och golf och till min stora glädje delar jag detta med resten av familjen.

Vad är det som är så viktigt och intressant med Underhåll?

Underhåll har en enormt viktig roll i att maximera intäkter/ vinst inom industrin, vi kan bli ännu bättre på att lyfta underhållets ekonomiska betydelse inom svensk industri. Underhåll sträker sig desutom över alla teknikområden som vart och ett har sina speciella utmaningar.

Vad var det som fick dig att vilja ansluta till Team Trivalo?

Jag har varit i kontakt med flera av de som idag är verksamma i Trivalo under min kariär och jag har lärt mig mycket klokt av dess herrar. Jag har även haft förmånen att se det Trivalo bidragit med i olika projekt inom Billerudkorsnäs och ser att detta ligger i linje med mina egna tankar kring underhållsutveckling. Jag tror mig veta att jag kommer att få lära mig mycket nytt samtidigt som mina tidigare erfarenheter kan komma till nytta.Jag vill fortsätta att jobba med underhållsfrågor och samtidigt få möjligheten att vara med och utveckla så väl mäniskor och processer som att dra nytta av all den data som finns samlad men kanske inte är så välutnytjjad. Tror att vi kommer kunna fortsätta att utveckla underhållet och skapa lite nya kapitel i kommande litteratur kring att optimera kostnader kontra OEE.

Varför Datadrivet Underhåll?

Att underhålla stora delar av svensk industri är idag så komplext att vi måste nyttja datatrivet underhåll. Det gäller så väl våra administrativa underhållssystem som alla de smarta givare och sensorer som finns ute i anläggningarna. Jag tror att vi kommer kunna effektivisera underhållsverksamheten ytterligare genom bättre tillståndskontroller och snabbare felsökningar om vi nyttjar den data som finns men kanske inte alltid används. Digitalisering kommer att öppna dörrarna för smartare lösningar inom vårt område. Vi är i början av en datadriven resa!

Berätta något kul om dig som person?

Jag har ett motorintresse som genom åren fått ändrats lite i sin inriktning då jag har en fru som jobbar med och brinner för hållbarhetsfrågor. Detta har inneburit att jag har gjort mig av med motorbåt samt motorcykel och istället införskaffat en Tesla. Det låter kanske inte så kul men jag kan lova det är en ny dimension när det gäller prestanda i bilar och en mer datadriven/styrd bil är nog inte lätt att hitta:)

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Välkommen till vårt nyhetsbrev