Vi ser ett fortsatt ökande intresse från såväl befintliga som nya kunder att jobba med oss under 2021 och 2022, vilket vi är ödmjukt stolta och tacksamma för.

Det är därför väldigt glädjande att vi stärker teamet med ytterligare en expert inom underhållsutveckling- och system. Hans Grundmark ansluter till Team Trivalo den 1:a november.

Hans har över 30 års erfarenhet av anläggningsintensiv industri med huvudsaklig inriktning mot drift, tillgänglighet och underhåll. I grunden är Hans Civilingenjör, Maskin från KTH med inriktning mot processindustri.

Hans har lång och bred erfarenhet från både industrin och som konsult med fokus på projektledning, utbildare, applikationsspecialist IFS EAM och verksamhetsutveckling Underhåll.

Erfarenheter och expertis som kommer att passa perfekt in i vårt angreppssätt med Trivalokonceptet som utgångspunkt.

Hans kommer att tillhöra vårt Stockholmskontor men jobba med våra kunder över hela Sverige.

Vi passade på att intervjua Hans inför hans start på Trivalo.

Vem är Hans?

Jag är en ganska stillsam och analyserande person som pysslat med drift och underhållsfrågor i stort sett hela min yrkesverksamma karriär.  Trots att jag jobbat med IT-system under stora delar av denna tid, så är jag tämligen ”illiterat” då det gäller datorer och programmering. Däremot har jag alltid haft ganska lätt för att förstå mig på industriella processer och att diskutera med folk om vad som kan vara bra och dåliga arbetsprocesser.

Vad är det som är så viktigt och intressant med Underhåll?

I mina ögon är underhåll är viktigt speciellt i dessa tider då det börjar gå upp för alla att våra resurser är ändliga. Vi kan inte elda på som vi gjort och gör. Jag tror att vi mentalt kommer att få backa tillbaka 100 år då man lagade och lappade och försökte hålla liv i saker och ting så länge det bara gick. Skälet idag är inte rent ekonomiska, utan att vi av miljömässiga hänsyn måste/bör hålla liv i vår maskinpark. Det jag tycker är mest intressant är att utifrån insamlad information försöka komma underfund med hur man kan få litet mer ”pang för pengarna”. Jag brukar skämtsamt säga att jag hjälper kunder att plåga livet ur deras anläggning på lönsammaste och hållbaraste sätt.

Vad var det som fick dig att vilja ansluta till Team Trivalo?

Som framgår ovan så har jag jobbat med drift och underhåll i stort sett sedan jag tog min examen från KTH. Jag har jobbat med implementation av underhållssystem i mer än 25 år, men allt eftersom insett att kunderna inte bara behöver hjälp med att få in underhållssystem ,utan också får hjälp att fylla dem med nyttigheter och uppnå ett läge av ständiga förbättringar baserat på den insamlade informationen. Denna tjänst är något som systemleverantörerna mycket sällan erbjuder. Ett underhållssystem är litet som Rubiks kub, man måste ha en strategi för hur man, baserat på en genomtänkt informationsmodell, skall vrida och vända på informationen för att få ut en helhetsbild av vad som är bra eller dåligt. Att inte ha en modell och/eller vrida planlöst ger bara tidsfördriv…..

Varför Datadrivet Underhåll?

Jag har personliga erfarenheter från industrin där det utgick direktiv från högre ort. Underhållet fick direktiv om att ”hyvla” av kostnader och det enklaste sättet var att minska på det förebyggande underhållet eftersom det var det enda som var enkelt förutsägbart. Det tog inte allt för lång tid innan detta började synas i form av sämre tillgänglighet och lägre produktionstakt. Om man någonsin har sett de klassiska bilderna av badkarskurvan och hur man skapar tillgänglighet så inser man att hyvla sällan är rätt sätt att gå. Däremot kan man genom analys av sin information skapa sig en bild av var man kan ”skruva på underhållet” utan att för den skull riskera tillgängligheten.

Berätta något kul om dig som person?

I min ungdom var den stora drömmen att få jobba med skidåkning på ett eller annat sätt. Jag utbildade mig till skidinstruktör och var en ganska hyfsad friåkare, men insåg att jag inte kunde leva på det, så det fick bli ett vanligt ”kneg”. Min bäste vän på den tiden var mer ihärdig och var framför allt en bättre fotograf än jag och har idag ett fotoföretag som gör att han får åka väldigt mycket skidor över hela Europa i samband med att han fotograferar skidåkning. Jag åker fortfarande utför, men inte så mycket som min kompis. För att citera Robert Gustavssons sketch: Jag ä’ intä’ bitter….. (Jo, jag är avundsjuk.)

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Välkommen till vårt nyhetsbrev