Vi ser ett fortsatt ökande intresse från såväl befintliga som nya kunder att jobba med oss under 2021, vilket vi är ödmjukt stolta och tacksamma för.
Det är därför väldigt glädjande att vi stärker teamet med ytterligare en expert inom underhållsutveckling- och system. Mikael Larsson ansluter till Team Trivalo i början av mars.

Mikael Larsson har jobbat med underhåll i många olika roller under 35 år. Han har bakgrund som elektriker, elchef, förrådschef, underhållsutvecklingschef och underhållschef. Just hans mångåriga erfarenhet från både operativa och strategiska roller inom Underhåll med fokus på förändring och utveckling är en stor styrka.

Mikael kommer senaste från Outokumpu i Avesta där han haft flera olika ledarroller inom Underhåll. Roller där han med underhållsverksamheten fokuserat på utveckling av organisationen, processer, analys och underhållssystem. Erfarenheter och expertis som kommer att passa perfekt in i vårt angreppssätt med Trivalokonceptet som utgångspunkt.

Mikael kommer att tillhöra vårt Stockholmskontor men jobba med våra kunder över hela Sverige.

Vi passade på att intervjua Mikael inför hans start på Trivalo.

Vem är Mikael?

56-årig Dalmas från Avesta. Jobbat med underhåll i hela mitt yrkesverksamma liv och det är fortfarande lika kul. Drivs av utveckling och att våga testa nya vägar för att hela tiden få ett bättre resultat. Att få omsätta alla mina erfarenheter inom underhåll från en tung industri, med kunder till Trivalo ska bli otroligt stimulerande. Privat en stor sportfantast som sällan missar vinterstudion på TV.

Vad är det som är så viktigt och intressant med Underhåll?

Utmaningen att lyckas med hög teknisk tillgänglighet med långsiktiga mål och jobba mot det. Underhåll handlar mycket om att hitta lösningar på problem långsiktigt och det kräver fokus på alla olika delar i verksamheten. Jag brukar säga att  ”Man får inte vara vän med sina problem, man måste lösa dem”. Det tycker jag är ett bra tankesätt för att hela tiden vilja bli bättre. Oavsett om det är Människa, Process eller IT-systemen.

Vad var det som fick dig att vilja ansluta till Team Trivalo?

Trivalo har ett helhetskoncept som omfattar alla aspekter i förbättringsarbetet av Underhåll. Människa, Process och IT är precis de tre delar som måste harmonisera. Med teamet Trivalo har som fyller upp expertiserna inom dessa tre delarna så är jag övertygad om att det hjälper kunderna med sin utvecklingsresa. Oavsett nuläge, önskat läge och storlek på underhållsverksamhet.

Varför Datadrivet Underhåll?

Det finns en enormt stor uppsida för svensk industri att bli effektivare i sitt underhåll med hjälp av data. I underhållssystemet finns redan idag mängder med information som kan nyttjas för att fatta beslut på fakta. Att göra underhållsåtgärder vid rätt tid istället för kalendertidsbaserat kan effektivisera alla underhållsverksamheter. När vi sedan adderar på nya datakällor i takt med att verksamheten blir mer mogen är potentialen ännu större.

Berätta något kul om dig som person?

Utöver mitt stora sportintresse älskar jag att resa. Att upptäcka andra kulturer och människor tillsammans med lokal mat och vin är något jag alltid vill göra framåt.

Varmt välkommen till Trivalo Mikael!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Välkommen till vårt nyhetsbrev